O mare de lacrimi...Aşa va fi Ploieştiul în aceste zile...Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus îşi petrece ultimele zile în oraşul pe care l-a iubit atât de mult. Oraşul pe care nu l-a părăsit niciodată. Mircea Ionescu Quintus a făcut naveta la Bucureşti ani de zile, atât în perioada în care era ministru al Justiţiei, preşedinte al Senatului sau parlamentar. În timp ce mai tinerii colegi de politică îşi închiriau apartamente în Bucureşti pentru a nu îi obosi naveta, seniorul venea zi de zi acasă, în căsuţa frumoasă din zona Buna Vestire, acolo unde îl aştepta întotdeauna soţia sa Viorica.

Tot în zona Buna Vestire este şi biserica în care jandarmii au adus sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui de onoare a PNL...

Şeful statului, Klaus Iohannis, a trimis o coroană de flori, în semn de ultim omagiu adus marelui politician. Şi premierul Mihai Tudose a trimis o coroană de flori.

Klaus Iohannis, Adrian Năstase şi Ion Iliescu i-au trimis Vioricăi Quintus, femeia care i-a stat alături seniorului mai bine de 80 de ani, scrisori de condoleanţe.

Înmormântarea va avea loc, luni, la ora 12.00, în cimitirul ”Viişoara” din Ploieşti.

La mica biserică din Ploieşti sunt prezenţi membrii familiei fostului preşedinte de onoare al liberalilor, fostul ministru al Justiţiei Valeriu Stoica, omul de afaceri George Copos. Coroane de flori au adus liderii PSD Prahova, cei ai PNL, şi pentru prima oară, după mult timp, politicienii au îngropat securea războiului, într-un gest de normalitate pe care Quintus l-ar fi apreciat cu adevărat.

La sicriul politicianului român tres şi numeroşi ploieşteni care l-au cunoscut sau care doar i-au apreciat personalitatea

Duminică seară, de la ora 19.00, este programată slujba de priveghi la care urmează să participe mai mulţi lideri liberali.