Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. Ulterior, premierul Mihai Tudose a anunţat că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose despre situaţia de la MApN. Premierul a precizat, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Ministerul de Finanţe a spus că alocaţia de hrană pentru militari nu ar trebui plătită în prima jumătate a lunii, ci la final, iar unii au înţeles altceva.


Premierul Mihai Tudose a anunţat, într-o intervenţie telefonică la RTV, că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”, dar ”cineva” din MApN ”a avut imaginaţie”.

La remarca moderatorului că Adrian Ţuţuianu nu era vesel, premierul a replicat: ”Evident că nu poate să fie vesel, dar nici noi”.

Premierul a subliniat că ”nu este o criză”, iar ”în câteva ore o să fie al ministru”, respectiv Marcel Ciolacu pentru asigurarea interimatului.

În privinţa nominalizării pentru funcţia de ministru al Apărării, Mihai Tudose a declarat: ”Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. E decizie politică, ne întâlnim în partid, în alianţă şi apoi vom face o propunere”