Omul de afaceri Dan Voiculescu, care execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, marţi după-amiază, după decizia instanţei de eliberare condiţionată a sa, că i-au fost furaţi trei ani din viaţă, pe care nu îi va mai da nimeni, chiar dacă Traian Băsescu va ajunge la închisoare. El a mai spus că trei ani a trăit într-un "acvariu" şi că pe viitor vede ”o luptă pe viaţă, pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile”, adăugând că determinarea sa este întărită ”de cei trei ani de puşcărie”.

”La orizont eu văd în continuare o luptă pe viaţă şi pe moarte, pe puşcarie, pe orice risc cu abuzurile, mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, a celor care au dorinţa de a se apăra şi nu au puterea de a o face. Voi continua cu toate forţele, mai ales că determinarea mea acum e întărită de cei trei ani de puşcarie să lupt cu abuzurile”, a afirmat Voiculescu, marţi după-amiază, la ieşirea de la Spitalul Universitar, unde a fost internat de vineri.

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare şi în cazul căruia instanţa a dispus, marţi, eliberarea condiţionată după trei ani petrecuţi în detenţie, a declarat că nu există niciun prejudiciu în acest dosar, pentru că decizia instanţei din august 2014 în acest sens ”va fi demontată”.

Voiculescu a fost întrebat marţi după-amiază, despre prejudiciul stabilit în dosarul privatizării frauduloase a ICA, iar el a răspuns: ”Nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi demontată de justiţie”.

Omul de afaceri Dan Voiculescu, care execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, marţi după-amiază, după decizia instanţei de eliberare condiţionată a sa, că i-au fost furaţi trei ani din viaţă, pe care nu îi va mai da nimeni, chiar dacă Traian Băsescu va ajunge la închisoare. El a mai spus că trei ani a trăit într-un "acvariu".

Voiculescu a făcut aceste declaraţii marţi după-amiază, la ieşirea de la Spitalul Universitar, unde a fost internat de vineri.

El i-a mulţumit doctoriţei de la Spitalul Penitenciar Rahova care l-a îngrijit, dar şi lui Sorin Oprescu.

”Doamna doctor aproape că m-a obligat să vin la spital, nu voiam să vin, iar domnul Oprescu a reuşt printr-un cocktail de pastile să mă liniştească pentru câteva zile. Sigur voi fi operat, ce am avut eu a fost un fel de pre-infarct, dar pe intestin şi ca atare trebuie operat, o recidivă poate fi fatală”, a spus el.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, punerea de îndată în libertate a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, astfel, contestaţia Parchetului la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de eliberare condiţionată a omului de afaceri, iar decizia este definitivă

Dan Voiculescu a fost internat vineri după-amiază sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a judecat în urmă cu o săptămână solicitarea lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, avocatul acestuia susţinând că omul de afaceri nu a plătit prejudiciul deoarece are averea sechestrată, iar ANAF nu a vândut niciun imobil pentru a recupera paguba.

Cu privire la neplata prejudicului, avocatul a susţinut că este vina ANAF că nu a reuşit în trei ani să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru de judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Voiculescu.