După ce au organizat în grabă alegerile interne cu o participare de 400 de delegaţi din cei 450 anunţaţi, pedeliştii s-au lăsat conduşi de mânuţe şi au reînnoit mandatul Robertei Anastase în fruntea organizaţiei judeţene a partidului, deşi rezultatele din 2012 impuneau poate o schimbare.

Anastase nu a avut contracandidat şi a fost votată, aproape în unanimitate cu 384 de voturi din 388. Deputatul George Ionescu despre care se zvonise acum câteva luni că ar putea pretinde şefia organizaţiei a candidat cuminte pentru postul de prim-vicepreşedinte pe care l-a obţinut cu oarecare „emoţie“ – 371 de voturi din 388.

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu a fost ales al doilea prim-vicepreşedinte, iar Mihai Apostolache a fost ales secretar general. În plus, Apsotolache a fost desemnat  candidatul partidului pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Deşi recent Volosevici şi Anastase au avut câteva schimburi de replici acide, senatorul a fost ales – în lipsă – vicepreşedinte şi membru al biroului permanent judeţean

În plus, Roberta Anastase a declarat la final că Andrei Volosevici rămâne prima opţiune a partidului pentru candidatura la funcţia de primar al Ploieştiului.