Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Sinaia, că nu au existat divergenţe între partidul său şi ALDE privind conţinutul Legii salarizării unitare, cei de la ALDE cerând mai mult timp să studieze proiectul deoarece nu au avut timp suficient să o facă.

”Am văzut şi eu ştirile din presă. Nu a fost nicio divergenţă între PSD şi ALDE”, a declarat Liviu Dragnea refereindu-se la dezbaterile din conducerea coaliţiei legate de proiectul Legii salarizării unitare.

Dragnea a explicat că, în ultimele săptămâni, social-democraţii au avut mai mult timp să studieze proiectul şi să evalueze consecinţele sale pentru salariaţii din sectorul public.

”Colegii de la ALDE nu au avut această posibilitate. Aşa cum era firesc, s-a recitit legea, s-au făcut nişte simulări ca proiectul să fie asumat de cele două partide în cunoştinţă de cauză”, a mai spus Dragnea.

Coaliţia de guvernare s-a reunit joi, la Sinaia, într-o nouă şedinţă pentru a mai discuta aspecte legate de Legea salarizării unitare, după ce reprezentanţii ALDE au ridicat o serie de probleme cu privire la acest act normativ, au declarat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, semnarea proiectului Legii salarizării unitare de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost întârziată din cauza faptului că reprezentanţii ALDE au ridicat o serie de probleme cu privire la acest proiect.

Iniţial, Legea salarizării unitare ar fi trebuit semnată de liderii coaliţiei de guvernare în prima şedinţă pe care aceştia au avut-o în cursul zilei, după care Liviu Dragnea ar fi trebuit să prezinte proiectul în cadrul şedinţei grupului parlamentar al deputaţilor social-democraţi.

Totuşi, după întrevederea cu deputaţii PSD, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat o nouă discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Sorin Grindeanu pentru a clarifica anumite probleme semnale de ALDE, au precizat sursele News.ro.