Fostul prim-ministru Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Parlament, că îşi depune demisia în alb din PSD, pe care o va trimite preşedintelui Liviu Dragnea, spunând că nu poate să tacă din gură "pe lucruri" pe care le ştie şi le vede "cu îngrijorare". Liviu Dragnea a afirmat, după anunţul fostului premier, că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa şi speră ca acestuia să îi treacă supărarea.

”Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea - ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid - îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, pe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a declarat Victor Ponta.

Anunţul acestuia survine mai multor observaţii făcute de Ponta la adresa modului în care este condus PSD, fapt ce l-a făcut pe Liviu Dragnea să spună că ”orice critică a lui Victor Ponta este sănătate curată”.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că va susţine în continuare Guvernul Grindeanu şi va îndemna oamenii să voteze PSD.

Fostul premier a mai afirmat că nu a conspirat împotriva preşedintelui PSD, ultima sa conversaţie telefonică cu Liviu Dragnea fiind în luna decembrie.

"Nu am nicio conspiraţie în minte şi m-a amuzat când am citit poveştile care îi plac lui Liviu foarte tare. Ultima mea conversaţie telefonică cu domnul Dragnea a fost în decembrie când m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărat că mă văd seara cu Teodorovici, cu Bănicioiu să conspirăm. I-am închis telefonul. M-am filmat, eram la vreo 3.000 km distanţă pe un teren de golf şi i-am trimis filmarea. I-am spus: «nu te mai lua după toţi nebunii». Deci aşa este şi cu conspiraţia de acum. Nu am nicio conspiraţie”, a completat fostul premier.

Ponta a susţinut că doreşte să spună ceea ce crede el de cuviinţă. "Am un singur lucru: vreau să spun ceea ce cred şi, dacă nu am dreptate, mă bucur cel mai tare. Adică dacă noi o să fim puternici în Europa, nu eu zic că nu o să contăm, dacă o să meargă şi o să duduie economia şi o să crească salariile sunt cel mai fericit că vreau să trăiesc în România”, a mai spus el.

Invitat să comenteze afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora discută cu el, Victor Ponta a precizat: "Cred că telepatic".

"Sunt nişte lucruri pe care le văd şi pe care le spun cu toată dorinţa de bine. Dacă cineva e deranjat de asta, rămân un independent şi vă rog să nu mă mai băgaţi în seamă, să nu mai daţi ce spun eu. Dacă domnul Dragnea vrea să folosească de demisia mea...", a completat social-democratul.

De asemenea, întrebat dacă vor pleca şi alţi colegi din PSD, Victor Ponta a spus: '"Nu, vreau să rămână toţi în PSD”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa, spunând că speră ca acestuia să îi treacă supărarea. El a mai spus că nu ştie de ce este supărat Ponta şi că încearcă să afle.

Liviu Dragnea a susţinut că "nu este de acord” ca Victor Ponta să plece din PSD.

"Eu nu sunt de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu cred, nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească un tratament identic cu cel pe care l-a avut Mircea Geoană şi este o greşeală pe care noi am făcut-o cu Mircea Geoană şi am mai spus-o în mai multe rânduri”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai susţinut că a discutat cu Victor Ponta în ultima perioadă, de multe ori fiind prezenţi şi alţi colegi de partid.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa, spunând că speră ca acestuia să îi treacă supărarea. El a mai susţinut că nu ştie de ce este supărat Ponta şi că încearcă să afle.

"Eu am mai vorbit cu Victor Ponta în ultima perioadă, în ultimele zile. Au fost dăţi în care nici măcar nu am fost singur, au fost şi alţi colegi. Am vorbit, am comunicat, ne-am întâlnit în mai multe rânduri şi eu sper să îi treacă supărarea. Încerc să înţeleg de ce este supărat, încerc să aflu”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că Victor Ponta are ce să facă în PSD - "poate lucra în partid, poate ajuta partidul, poate sprijini Guvernul”.