Execuţiile din PNL încep să se confirme. Deocamdată, în şedinţa Biroului Politic Municipal Ploieşti a fost mazilită doar Cristina Enache, consilier local.

”După 11 ani de activitate în Partidul Democrat Liberal/ Partidul Naţional Liberal conducerea organizaţiei municipale a decis excluderea mea din partid, în urma unei "analize".
Voi reveni în curând asupra acestui subiect”, a scris Cristina Enache pe pagina de Facebook.

Alţi doi aleşi locali au fost în pericol de a fi excluşi. Au scăpat, pentru moment, am spune noi. Astfel, Aurelian Tudor a primit doar un...avertisment (deşi din informaţiile noastre o astfel de sancţiune nu prea există în statutul PNL). Gheorghe Sîrbu a fost propus pentru excludere, dar colegii din BPM l-au salvat!

Ceilalţi doi consilieri locali supuşi „judecăţii" PNL Ploieşti au fost iertaţi. Aurelian Tudor şi Gheorghe Sârbu rămân membri de partid şi consilieri municipali. În cazul lui Aurelian Tudor, conducerea municipală a propus doar un avertisment aprobat prin votul Biroului, iar Sârbu a fost propus pentru excludere, însă a fost salvat de votul BPM.

Cristina Enache este unul dintre cei mai tineri consilieri locali ploieşteni, intrarea sa în Consiliul Local pe finalul mandatului trecut fiind considerată o dovadă a faptului că generaţia tânără începe să aibă şanse de afirmare în politica locală.  Excluderea sa este surprinzătoare, deoarece era considerată o apropiată a Robertei Anastase.