Traian Băsescu, a declarat, joi, că în calitate de preşedinte, nu ar fi ezitat să o demită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dacă CCR ar fi constatat o încălcare a Constituţiei, aşa cum s-a întâmplat în cazul OUG 13.

”Dacă un şef de stat încalcă Constituţia, este suspendat de Parlament. Doamnei Kovesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis şi să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă şi spectacole absolut interzise de orice legislaţie internaţională la care România este parte cu purtarea cu cătuşe a oamenilor prin faţa DNA şi cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu a afirmat că nu ar fi ezitat să o demită pe Laura Codruţa Kovesi dacă CCR ar fi constatat o încălcare a Constituţiei.

”Nu ezitam (...) Vă asigur că la o încălcare de Constituţie constatată de Curtea Constituţională, niciun şef din instituţie nu ar fi rămas în funcţie”, a răspuns Traian Băsescu, întrebat dacă ar fi demis-o pe Codruţa Kovesi, în contextul deciziei CCR privind OUG 13/2017, dacă ar fi fost în continuare preşedinte.

Băsescu a afirmat că, în Germania, procurorul general a fost demis după ce a făcut o ironie care îl viza pe ministrul Justiţiei.

“La noi avem o decizie a CCR, iar ministrul Justiţiei nu îndrăzneşte să trimită preşedintelui României o solicitare măcar de suspendare din funcţie a doamnei Kovesi, iar Dragnea spune «Noi nu cerem schimbări de procurori-şefi». Dragnea s-a făcut ca plastilina. El spune că este înţelept. Nu, el este laş”, a susţinut Băsescu.