Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminică, la România TV, acuzaţiile potrivit cărora corporaţiile multinaţionale, şi chiar naţionale, şi-au "stimulat" şi îndemnat angajaţii să protesteze, comentând că aşteaptă de la şeful Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, informaţii suplimentare pe această temă.

"Mie personal mi s-a părut ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a afirmat Dragnea.

El a spus că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe acest subiect, dar aşteaptă şi informaţii suplimentare.

"Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie", a spus şeful PSD.

Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale.