Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 12.00, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că Birourile Permanente reunite au aprobat calendarul votării bugetului, moment care va avea loc marţi, iar apoi, miercuri, va fi discutată şi moţiunea de cenzură.

"Marţi va avea loc votul pe bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat şi miercuri, începând de la ora 12.00, dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură", a spus Tăriceanu.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a fost citită, luni, în plenul reunit al celor două Camere.

PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.