Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, răspunzând unei întrebări, că Elena Băsescu "nu a făcut cunoscută partidului dorinţa sa de a candida" pentru un nou mandat de europarlamentar.

Vasile Blaga a fost întrebat dacă Elena Băsescu va fi unul dintre candidaţii PDL la alegerile europarlamentare.

"Doamna Elena Băsescu nu a candidat pe listele noastre (la precedentele alegeri europarlamentare -n.r.). Nu ştiu să-şi fi făcut cunoscută partidului dorinţa de a candida pe listele noastre. De fapt, noi avem aici nişte proceduri stabilite la Baia Mare. De exemplu, domnul Oltean (Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL - n.r.) răspunde de lista pentru regiunea nord-vest, cea mai puternică regiune din punct de vedere electoral a PDL. Domnia sa are responsabilitatea ca, împreună cu ceilalţi şefi de organizaţii din această regiune, să ne prezinte în ordine de bătaie cinci colegi care vor candida la europarlamentare din această regiune", a spus Blaga.

Liderul PDL a adăugat că toţi membrii PDL ştiu, încă de acum şapte luni, criteriile care trebuie avute în vedere pentru a putea accede pe aceste liste.

El a mai spus că lista candidaţilor PDL la europarlamentare va fi finalizată probabil la începutul anului viitor.

"Obligaţia domniilor lor (a celor care răspund de regiuni - n.r.) este să ne prezinte luna aceasta lista însoţită de CV-urile candidaţilor urmând ca, probabil la începutul anului viitor, să finalizăm (lista cu candidaţi a PDL - n.r.), nu în Biroul Permanent Naţional, deşi aşa scrie la statut, ci în Colegiul Director. Să fie toţi şefii de organizaţii acolo şi să putem ca împreună să luăm deciziile cele mai bune astfel încât să tragă toate organizaţiile. Nu toate judeţele vor avea reprezentanţi pe poziţii eligibile, dacă ne gândim la 8-9 locuri, dar, în schimb, trebuie să se simtă parte în acest efort al partidului. De aceea vom fi extrem de transparenţi", a conchis Vasile Blaga.

În 2009, Elena Băsescu a candidat la alegerile europarlamentare ca independent, după ce a demisionat din PDL, iar după ce a fost aleasă europarlamentar a revenit în partid.