Pentru prima dată, conducerea unei comisii parlamentare în Parlamentul European revine unei românce. Adina Vălean, este noul preşedinte a Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară.

"Încrederea colegilor mei din Comisia ENVI exprimată prin votul de ieri (n.r. - marţi) mă onorează şi, în acelaşi timp, mă responsabilizează pentru numeroasele dosare importante de legislaţie din cea de-a doua jumătate a acestui mandat. Îmi doresc să avem o colaborare excelentă cu celelalte partide politice din Parlament pentru a promova legi esenţiale pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor europeni", a declarat Adina Vălean

"Sănătatea publică, protecţia mediului şi siguranţa alimentară sunt domenii de o importanţă vitală pentru indivizi şi comunităţi şi, cu cât mai sigure, cu atât mai bun va fi viitorul acestora. Voi continua să reprezint şi să mă lupt pentru interesul României şi din această nouă poziţie” a mai spus europarlamentarul PNL.

Adina Vălean este născută în Prahova, la Ţintea, iar activitatea ei în Parlamentul European este legată de extinderea numărului unic de urgenţă 112 în toate statele Uniunii, dar şi de eliminarea tarifelor de roaming, eliminare care va intra în vigoare din această vară.

Adina Vălean este căsătorită cu fostul lider PNL, Crin Antonescu