Cei 26 de minişti ai Cabinetului Grindeanu au fost audiaţi, miercuri, şi au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament. Pentru doi dintre miniştri, propuşi la Interne şi Apărare - Carmen Dan şi Gabriel Leş - PSD a cerut ca audierile să aibă loc fără presă. Cabinetul Grindeanu va avea 26 de miniştri, dintre care doi sunt şi vicepremieri: Sevil Shhaideh de la PSD şi Daniel Constantin de la ALDE

După audieri, premierul desemnat Sorin Grindeanu va prezenta în plen programul de guvernare şi lista guvernului. Urmează dezbateri şi, apoi, votul de încredere în Parlament.

Pentru ca noul Guvern să se întrunească, miercuri seară, în prima sa şedinţă de lucru, de la ora 21:00, mai este nevoie de depunerea jurământului de credinţă la Palatul Cotroceni, iar Administraţia Prezidenţială şi-a dat acordul, de principiu, pentru organizarea ceremoniei, la ora 20:00.

Grindeanu şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă "excelentă" de premier.

El i-a mulţumit şi lui Liviu Dragnea pentru "echilibru" şi pentru că a fost "un adevărat om de stat".

Grindeanu şi-a început discursul mulţumind "celor care l-au propus în această funcţie".

"Vreau să precizez de asemenea de la început faptul că prima propunere a PSD pentru funcţia de premier ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea Guvernului şi e bine că dânsa va fi alături de mine în echipa viitorului Executiv", a spus Grindeanu.

Şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului este prezidată de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. La şedinţă asistă, ca invitaţi, şi patriarhul Daniel, arhiepscopul romano-catolic Ioan Robu, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Pentru învestirea noului Guvern este necesar votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

La şedinţă şi-au anunţat prezenţa 327 de parlamentari.