Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu Sorin Grindeanu, propus de PSD şi ALDE pentru funcţia prim-ministru.

PSD şi ALDE i-au trimis preşedintelui Klaus Iohannis o adresă oficială prin care anunţă că-l propun în funcţia de prim-ministru pe Sorin Grindeanu, care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

„(…) Prioritatea noastră, ca partide care au câştigat alegerile detaşat, deţinând majoritatea în Senat şi Camera Deputaţilor, este stabilitatea României, implementarea, cât mai rapid, a Programului de Guvernare al Coaliţiei PSD-ALDE, o viaţă mai bună pentru români într-o ţară liberă şi prosperă.

Deşi apreciem ca fiind în afara cadrului constituţional procedura prin care nu aţi fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, pentru a pune punct instabilităţii politice actuale, care nu este generată de noi, şi pentru a evita intrarea ţării într-o criză politică profundă, cu responsabilitate şi respect faţă de votul românilor din 11 decembrie, am decis să transmită o nouă nominalizare, în vederea desemnării drept candidat la funcţia de prim-ministru, în persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu”, se arată în adresa trimisă către Palatul Cotroceni.

Sorin Grindeanu a fost ministrul al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta. De asemenea, a făcut parte şi din Comisia de Control a SRI din Parlament în perioada februarie 2013 – decembrie 2014.

E născut pe 5 decembrie 1973 în Caransebeş, e căsătorit şi are doi copii. În perioada 2008 – 2012 a fost viceprimar al Timişoarei.

Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică. La aceeaşi universitate a absolvit şi un master. Membru PSD este din 1996, iar înainte de a deveni viceprimar al Timişoarei a fost preparator şi apoi asistent la Universitatea de Vest din Timişoara. Facultatea de Sociologie şi Psihologie şi apoi director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport din Timiş.

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are trei terenuri în judeţul Timiş şi a creditat cu 20.000 de euro şi 83.000 de lei firma SC DuoFarm SRL, unde soţia sa este farmacist-diriginte. Are un credit de 44.000 de euro la ING.

„E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate. Nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică.

Am avut, dacă se poate spune aşa, o rugăminte în faţa colegilor din Comitetul Executiv Naţional, dar în primul rând o rugămite faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa şi cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia.

E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape. Dar, totdată, e şi complicat, fiind un program complex care se referă la foarte multe aspecte, la aproape toate aspectele vieţii noastre. De aceea a fost această rugăminte de a-mi fi tot timpul alături şi, sigur, de a mă ajuta dacă, dacă!, dacă această propunere va fi acceptată de domnul preşedinte Iohannis”, a declarat Sorin Grindeanu, după ce a fost votat ca propunere de prim-ministru în Comitetul Executiv al PSD.