Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că până miercuri seară, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către preşedintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. Liviu Dragnea a motivat că vrea să "cumpănească foarte bine" pentru că nu este o decizie uşoară. De asemenea, el a spus că nu va ezita să ceară suspendarea preşedintelui.

Liviu Dragnea, care a venit la conferinţa de presă alături de copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a spus că a urmărit cu "stupefacţie" anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, care a respins propunerea ca Sevil Shhaideh să fie premier.

"Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România", a declarat Dragnea.

El a spus că a sperat că preşedintele Klaus Iohannis şi cei cu care se consultă acesta au înţeles, după alegeri, că "românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor".

"M-am înşelat. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie", a mai spus liderul PSD.

El a mai afirmat că, după ce s-a consultat cu colegii săi, a decis că va lua o decizie miercuri, cel mai târziu joi: "Mâine, cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie uşoară".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu exclude posibilitatea declanşării procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis ca urmare a refuzului desemnării lui Sevil Shhaideh drept candidat la postul de prim-ministru, afirmând că, dacă va ajunge la concluzia că este mai bine pentru ţară ca preşedintele să fie demis, nu va ezita să iniţieze suspendarea

Liviu Dragnea a afirmat, în conferinţa de presă susţinută la ora 16.00, că a primit deja o serie de mesaje în care i se solicită suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte.

”Este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu este o decizie foarte uşoară”, a spus preşedintele PSD.

El nu a exclus varianta să dea curs acestor cereri. ”Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să îl suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare”, a avertizat Dragnea.