Membrii Biroului Politic Naţional al PNL au votat, marţi, în unanimitate, ca Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, să fie preşedinte interimar al partidului până la Convenţia Naţională.

Decizia a fost luată în mai puţin de o oră de la debutul şedinţei şi a fost practic o confirmare a recomandării făcute de liderii de organizaţii judeţene care au obţinut rezultate peste media partidului şi care s-au reunit luni seară la sediul central al PNL.

Odată cu votarea Ralucăi Turcan drept preşedinte interimar, liberalii au impus şi condiţia ca aceasta să nu candideze la congresul de anul viitor.

În BPN se discută la ora transmiterii acestei ştiri cine va fi viitorul secretar general interimar, până acum fiind făcute două propuneri: Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu, liderul organizaţiei judeţene Călăraşi.

De asemenea, în cadrul şedinţei, Cătălin Predoiu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia partidului la congresul de anul viitor.