Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, joi seară, la Ploieşti, că susţine dezvoltarea infrastructurii agricole prin realizarea a două mari proiecte, respectiv canalul Dunăre-Bucureşti şi un canal Siret-Bărăgan, fostul şef al statului estimând că este nevoie de peste patru miliarde de euro pentru realizarea acestora. În acest context, Băsescu a spus că PMP îşi poate asuma cele două proiecte dacă va fi la guvernare, adăugând:"Şi cred că nu se va putea guverna fără noi".

Traian Băsescu a afirmat, în discursul ţinut joi seară, la Ploieşti, cu ocazia lansării candidaţilor PMP în judeţul Prahova, că "infrastructura este fundamentală" pentru România şi că are convingerea că în perioada următoare programul de autostrăzi va fi realizat.

În acest context, Băsescu a menţionat că partidul pe care îl conduce va susţine "fără rezerve reluarea a două mari proiecte", care să asigure producţia agricolă a ţării. Este vorba despre canalul Dunăre-Bucureşti, despre care liderul PMP spune că ar asigura irigarea a 100.000 de hectare de teren în zona Bărăganului şi despre canalul Siret - Bărăgan, despre care a precizat că ar iriga 500.000 de hectare de teren agricol "de cea mai bună calitate, expus secetei".

În ceea ce priveşte costurile, Băsescu a estimat că finalizarea canalului Dunăre - Bucureşti ar necesita 1,1 miliarde de euro, în timp ce pentru realizarea canalului Siret - Bărăgan ar fi nevoie de 3,2 miliarde de euro, cost care ar include şi regularizarea albiei Siretului pentru evitarea inundaţiilor.

"Eu cred că sunt două proiecte pe care ni le putem asuma şi putem să le susţinem dacă vom fi la guvernare şi cred că nu se va putea guverna fără noi", a spus Băsescu în acest context.