Conducerea centrală a PSD a adoptat în şedinţa de luni un plan de acţiune pentru “Activistul de partid”, plan formulat în două documente de uz intern - Programul politic “De la om la om” şi înfiinţarea Cluburilor Social-Democrate.

Activiştii de partid sunt îndemnaţi, astfel, să comunice cu toate categoriile socio-profesionale, inclusiv cu preoţii şi cu reprezentanţii armatei, pentru a lua pulsul societăţii.

În fiecare judeţ se vor înfiinţa Cluburile Social-Democrate (CSD), care vor funcţiona ca o “platformă de comunicare PSD – autorităţi locale – categorii socio-profesionale”. Aceste vor fi locuri de întâlnire unde oamenii simpli vor putea găsi soluţii şi răspunsuri şi vor avea loc discuţii libere şi interactive.

Sloganul pe care PSD îl va folosi pentru implementarea noii strategii va fi: “Orice cetăţean are cel puţin o problemă care poate fi rezolvată imediat”. Această idee, au explicat surse din partid pentru siteul pesurse.ro, va fi promovată de PSD în teritoriu astfel: “Din 10 probleme cu care vine cetăţeanul, cel puţin una poate fi rezolvată imediat. 20 de milioane de cetăţeni egal 20 de milioane de probleme pe care le putem rezolva pe loc. Aceasta este ideea noastră”.

PSD şi-a propus să realizeze programe şi subprograme pentru toate categoriile sociale, de la tineri, la şomeri, pensionari, mineri, persoane cu dizabilităţi. “Ajuţi pe ceilalţi, te ajuţi pe tine”, este principiul subprogramului pe care va fi PSD îl va implementa pentru ajutorarea copiilor superdotaţi.

 

“De la om la om”

 

Un alt program pe care social democraţii îl vor implementa este intitulat  “De la om la om”. Acesta va veni în completarea Cluburilor Social-Democrate şi este un program strict pentru activiştii de partid, pentru simpatizanţii partidului şi pentru voluntari. Se vor crea “activiştii de partid” care vor  “sonda, identifica şi analiza problemele cetăţeanului simplu, în vederea soluţionării lor”, spune proiectul PSD. Activiştii de partid trebuie să discute direct cu oamenii, pe “probleme simple, dar sensibile”, precum cele ale asociaţiilor de locatari. Social democraţii vor amenaja un fel de căsuţe poştale la fiecare sediu de partid din România. Oamenii vor putea depune în acestea fie doar şi o simplă hârtie în care să scrie ce îi mulţumeşte şi ce nu. Toate recomandările vor ajunge la organizaţiile judeţene, care vor încerca să găasească soluţii pentru problemele care ţin de administraţia locală, iar lucrurile care ţin de activitatea guvernamentală vor fi trimise la centru.

Armata şi jandarmeria intră şi ele în proiectul PSD. Aici, scopul activistului este să ia pulsul în probleme ce ţin de rata infracţionalităţii, clanurile interlope, prezenţa şi consumul de droguri în şcoli. Contactul cu Biserica este un alt  punct-cheie din proiectul PSD. “Comunicarea cu reprezentanţii BOR este foarte importantă”, spune proiectul, deoarece la nivel de comună, sat, cei mai informaţi oameni sunt, în ordine, „primarul – preotul – doctorul”. Activistul PSD va trebui să comunice, activ, şi cu aceştia.

Social democraţii vor căuta soluţii pentru tinerii absolvenţi de facultate, pentru elevii de liceu, pentru pensionari şi pentru orice ce altă categorie socială cu probleme mai mult sau mai puţin importante.

Sursa:pesurse.ro