Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 8 noiembrie 2016, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 este de 18.906.721, cu 17.499 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 6 octombrie 2016, când erau înregistraţi 18.924.220 de cetăţeni, incluzându-i pe cei care vor împlini 18 ani la data alegerilor, potrivit unui comunicat al AEP

Anexa nr. 1 cuprinde numărul total de alegători români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, valabil la data de 8 noiembrie 2016, structurat pe secţii de votare.

Anexa nr. 2 cuprinde evidenţa cererilor de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă, structurată pe ţări.

Anexa nr. 3 cuprinde numărul de alegători români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, inclusiv cei care au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie din apropierea locuinţei, valabil la data de 8 noiembrie 2016, structurat pe sexe, categorii de vârstă, ţări.

Menţionăm că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte. Pentru corecta informare a opiniei publice, AEP va comunica periodic situaţia privind numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral.