Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a declarat, la Iaşi, că partidul pe care îl conduce va intra "cu lejeritate” în Parlament, dar că va condiţiona formarea unei majorităţi cu PSD şi ALDE de desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

Bogdan Diaconu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că obiectivul PRU la alegerile parlamentare este obţinerea a minimum nouă la sută din voturi, în cazul în care Victor Ponta nu se alătură partidului, şi 15 la sută dacă "Ponta trece la PRU”.

Întrebat dacă mai speră ca Victor Ponta să candideze din partea PRU la alegerile parlamentare, Bogdan Diaconu a spus că listele nu au fost încă depuse şi că "orice este posibil”.

"Vom lua nouă la sută fără Ponta, iar dacă trece la noi, luăm 15”, a precizat Diaconu.

El a mai afirmat că Victor Ponta rămâne propunerea PRU pentru postul de premier şi că în discuţiile de după alegeri va condiţiona formarea unei majorităţi PSD-ALDE-PRU de desemnarea lui Ponta în funcţia de prim-ministru.

Bogdan Diaconu a spus că PRU va depune liste complete de candidaţi în toate judeţele şi că partidul va intra "cu lejeritate” în Parlament.

"Sunt convins că PRU intră cu lejeritate în viitorul Parlament, ca să impunem un guvern care să facă ce trebuie, adică o politică naţională”, a afirmat Diaconu.

Tot duminică, fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, trimis în judecată de DNA în două dosare, a anunţat că preia şefia filialei judeţene a PRU şi că va candida la Camera Deputaţilor, pe primul loc, din partea acestei formaţiuni politice.

Nichita a spus că ultimele sondaje pe care le deţine arată că în acest moment PRU trece de cinci la sută în judeţul Iaşi, el afirmând că obiectivul pentru alegerile parlamentare este obţinerea a 10 - 12 la sută din voturi pe judeţ.