Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să spună dacă susţine o eventuală modificare a Constituţiei în sensul în care să scrie explicit că familia e formată din bărbat şi femeie, precizând că el este ”un om tradiţionalist”, dar că ”un demers susţinut de milioane de români nu poate fi tratat cu o asemenea batjocoră, indiferent ce poziţie ai în statul roman”

”Eu sunt un om tradiţionalist. Dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt creştin-ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, când vrea Dumnezeu, şi cu copii”, a afirmat Liviu Dragnea, vineri la Parlament.

Întrebat dacă susţine modificarea Constituţiei în sensul în care să scrie explicit că familia e formată din bărbat şi femeie, Dragnea nu a vrut să răspundă.

”Nu vreau să mă pronunţ acum. V-am spus care este opinia mea. Modificarea Constituţiei în mai multe locuri trebuie să se întâmple. Noi mai începusem acest demers, mă rog USL nu a fost capabilă să ducă până la capăt acest demers din mai multe motive. Principalul motiv a fost că, şi nu trebuie să uităm asta, Curtea Constituţională în vechea componenţă a doptată o hotărâre, cred că unică în lume, prin care a spus că o lege e constituţională dar doar după un an, doar ca să nu putem veni cu organizarea referendumului pentru Constituţie”, a arătat Dragnea.

”Sigur că anul viitor ar trebui să fie anul în care Constituţia este completată şi clarificată şi probabil că atunci şi acest lucru va fi un subiect foarte important în dezbatere. Pe de altă parte, o iniţiativă, un demers susţinut de milioane de români nu poate fi tratat cu o asemenea batjocoră, indiferent ce poziţie ai în statul roman”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei pentru definirea explicită a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative. Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

Coaliţia pentru Familie i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îşi clarifice declaraţiile vizând demersul pentru revizuirea articolului din Constituţie cu privire la familie, apreciind că există riscul ca acestea să fie interpretate "ca o opoziţie fermă şi principială la exprimarea civică a creştinilor".

Într-o nouă declaraţie, Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că nu a adus niciun fel de acuzaţii Bisericii Ortodoxe Române legate de petiţia de modificare a Constituţiei pentru ca familia să fie declarată ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şeful statului precizând doar că a atras atenţia asupra unor pericole şi că modul în care i-au fost interpretate spusele satisfac, probabil, anumite interese.

viewscnt