Gabriela Lola Anghel, noul preşedinte interimar al PP-DD Prahova a admis, în cadrul unei conferinţe de presă, că hemoragia de parlamentari care au dezertat către USL a fost o lovitură pentru partid, atât la nivel naţional cât şi la cel judeţean, însă acest lucru nu va împiedica partidul să colaboreze cu social democraţii.

În ultima perioadă, 27 de parlamentari PP-DD au părăsit formaţiunea şi s-au înscris în partidele care compun USL, astfel că grupul PP-DD a mai rămas cu 41 de aleşi. Dintre parlamentarii prahoveni ai formaţiunii amintite, deputatul Răzvan Tănase şi senatorul Dan Ioniţă au plecat către USL, primul spre UNPR şi al doilea PSD.

„Sper să ne punem pe picioare pentru a trece cu bine de alegerile parlamentare. Nu pot răspunde pentru plecarea parlamentarilor prahoveni. A fost decizia lor. Nu este bine pentru partid şi regret că au plecat“, a declarat aceasta.

Deputatul Gabriela Anghel a recunoscut că a avut o întâlnire într-un mall cu preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, la invitaţia acestuia, chiar înainte de a fi numită şef al organizaţiei judeţene a partidului.

„Am avut o întâlnire la mall cu domnul Mircea Cosma, însă în vederea unei discuţii asupra unei colaborări pentru promovarea mai multor proiectele administrative judeţene în mai multe consilii locale dar şi în Consiliul Judeţean. În rest, nu s-a negociat nimic.  Nu s-a pus problema ca eu să plec din partid, aşa cum s-a speculat. Atât timp cât PP-DD va sta în picioare, eu voi rămâne în partid“, a precizat Gabriela Anghel.

Se pare că preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean a vrut să se asigure de sprijinul PP-DD în cadrul mai multor consilii locale din Prahova, pentru a nu mai întâmpina greutăţi în adoptarea unor proiecte propuse de social-democraţi. Se pare că discuţiile nu au fost purtate şi cu partenerii din USL.