Deputatul Elena Udrea a declarat, vineri, că Gheorghe Nastasia a fost propus de organizaţia PDL Prahova pentru funcţia de secretar general în Ministerul Turismului, precizând că, în campania electorală din 2009, precizând că preşedintele Traian Băsescu ar fi primit ”note”cu privire la ”relaţiile de afaceri dintre oameni din conducerea ministerului şi diverse firme”, în contextul în care DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

"Dosarul îl am de acum două săptămâni, nu s-a întâmplat nimic nou în acest dosar, deci la fel de bine aceste acuzaţii puteau să-mi fie aduse acum două săptămâni, când mi-au fost aduse şi celelalte. Acesta este unul dintre motivele pentru care am afirmat că trebuia acoperit un mare scandal, cel în care este implicată doamna Kovesi, şi atunci s-a găsit această nouă inculpare a mea, că eu sunt inculpatul de serviciu, când este un foc de stins mai scoatem un dosar la adresa Elenei Udrea", a spus ea, la Palatul Parlamentului, unde a venit să-şi vadă dosarul.

Fostul ministru al Turismului a menţionat că dosarul vizează campania prezidenţială şi campania pentru referendumul cu 300 de parlamentari din anul 2009, campanii pe care nu ea le-a condus.

"Nu m-am ocupat de finanţarea campaniei, acuzaţiile care mi se aduc mie sunt despre faptul că două societăţi comerciale au făcut sponsorizări plătind facturi către nişte firme de publicitate şi către nişte trusturi de presă şi agenţii de ştiri. Sumele sunt în totalitate în jur de 300.000 de euro. Păi o campanie costă, o spun cei care le-au făcut, câteva milioane, zeci de milioane de euro. Adică, pe bune, chiar vrea cineva să cerceteze cum s-au finanţat campaniile? Nu cred că pe Elena Udrea trebuie să o întrebe", a adăugat ea.

Elena Udrea a menţionat că stenogramele din dosar nu au legătură cu ea, sunt doar de "cancan" şi nu există nicio declaraţie a celor implicaţi referitoare la ea.

"Dacă ne gândim iarăşi la domnul Nastasia şi aş face o singură remarcă şi aş pune o întrebare retorică — ştim cu toţii că organizaţiile politice, în funcţie de rezultat, îşi propun oameni în funcţii în Guvern. Domnul George Nastasia nu a fost omul Elenei Udrea, nu eu l-am propus secretar general în minister. A fost omul organizaţiei de Prahova, propus de doamna Roberta Anastase, deci dacă e să ne gândim ce campanie o fi sprijinit, unde o fi dus banii, dacă a dus domnul Nastasia, eu aş zice să nu îi caute la mine, că nu eu l-am ţinut pe domnul Nastasia în funcţie", a afirmat Udrea.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis joi Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru Elena Udrea, pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.