Deputatul Elena Udrea explică, pe Facebook, motivele pentru care a decis să candideze independent pentru un nou mandat de parlamentar, susţinând că, deşi după ce a ieşit din arestul preventiv era hotărâtă să se retragă din politică, ”Sistemul" a continuat să o facă ţintă "în strategia lui de a acapara total puterea după alegerile din decembrie 2016”. Ea precizează că va candida pentru un mandat de deputat la Bucureşti.

”Am decis să candidez. După ce am ieşit din arestul preventiv, am decis că nimic nu merită să o văd pe mama la vorbitor plângând, să îi fac pe cei apropiaţi să sufere. Aşa că am decis să părăsesc politica, să mă ocup de viaţă personală, să îmi fac o familie cu copii şi să îmi rezolv problemele din justiţie. Dar Sistemul, aşa cum l-a definit Traian Băsescu, a continuat să mă facă ţintă, în strategia lui de a acapara total puterea după alegerile din decembrie 2016”, a scris Udrea, pe Facebook. 

Ea susţine că ultimul dosar în care este suspectă şi care face referire la campania electorală din 2009 pentru Referendum ”arată clar că Sistemul se implică total în campania electorală”.

”Scopul acestui dosar este afectarea imaginii fostului preşedinte şi a PMP, pentru că acesta să nu aibă nicio influenţa în deciderea guvernării viitoare şi nicio şansă în a fi viitorul prim-ministru. De aceea alegerile parlamentare din decembrie sunt cruciale pentru România, drumul fiind întoarcerea către democraţie sau acapararea totală a puterii de către cei care nu se arată cetăţenilor, nu sunt votaţi, conduc din umbră şi prin marionete impuse prin şantaj, dosare şi cătuşe”, mai spune Udrea. 

Deputatul susţine că drepturile cetăţenilor sunt ”călcate în picioare”.

”Cu bune şi cu rele, politicienii vin în faţa cetăţenilor să fie aleşi şi reprezintă ca urmare poporul, aşa cum este şi el, cu bune şi cu rele. Am aflat pe pielea mea ce inseamnă să fii călcat în picioare, să nu ţi se respecte drepturile fundamentale şi realizez pericolul uriaş de a întoarce România la un regim totalitar, după 27 de ani de la căderea altuia. Spectacolul arestărilor spectaculoase ne captează atenţia în fiecare zi, astfel că nu mai vedem cum drepturile cetăţenilor sunt ignorate, cum nimic nu se mai dezvoltă în această ţara, cum pierdem zeci de miliarde de euro cu un guvern numit din umbră, nu ales”, a mai spus aceasta. 

De asemenea, Udrea susţine că politicienii, presa şi societatea civilă tac de frica dosarelor ”care pot apărea din senin, într-o secundă”, la fel cum a tăcut şi intelectualitatea la instaurarea comunismului.

”Am făcut şi greşeli, dar am şi lucruri bune lăsate în urma mea, ca politician şi ministru. Un lucru este cert, nu mi-e frică de Sistem, nu am tăcut niciodată în faţă Lui şi nu renunţ la a mă luptă pentru ceea ce cred că este bine: să fim o ţara normală, cu regim democratic, cu cetăţeni ale căror drepturi fundamentale sunt respectate, o ţara în care oamenii sunt sprijiniţi să prospere şi să fie fericiţi, în care cei care se presupune că încalcă legea sunt traşi la răspundere doar după ce li se dovedeşte vinovăţia”, mai susţine Udrea. 

Ea spune că acestea sunt o parte din motivele pentru care doreşte să candideze pentru un loc de deputat la Bucureşti. 

”Pentru aceste motive, am decis să candidez pentru un loc de deputat, la Bucureşti, ca independent. Nu vreau să mă ascund pe nicio listă de partid, pentru că îmi asum tot ceea ce sunt şi am făcut că politician şi că om. În plus, nu vreau să se spună că am făcut rău PMP sau Preşedintelui Traian Băsescu. Voi veni în zilele următoare cu propunerile legislative concrete pe care eu le voi promova în Parlamentul viitor”, a conchis Udrea.

Deputatul Elena Udrea şi-a anunţat miercuri candidatura pentru un nou mandat de parlamentar, spunând că îşi doreşte ca, în situaţia în care va fi aleasă în Parlamentul României, să facă parte din comisia comună de control parlamentar al Serviciului Român de Informaţii şi chiar să obţină funcţia de preşedinte "pentru că oricum, cei care se află acum în aceste funcţii sunt nişte cârpe”.