Surse din zona politică susţin că înainte de a se înregimenta în ALDE; senatorul Andrei Volosevici a negociat şi cu alte partide.

Aşa se face că fostul primar al Ploieştiului, a bătut mai întâi în uşa PMP, acolo unde, înainte de a se înscrie în PNL, era văzut drept o certitudine pro Băsesciană. (Doar nu putem uita fotografiile de la o anumită berărie din Bucureşti din seara în care Traian Băsescu nu a mai fost preşedintele Romaniei...).

Se pare că discuţiile cu PMP au avut loc fără stirea Cătălinei Bozianu, preşedinta filialei Prahova. Totuşi, chiar dacă are anumite puncte comune cu Traian Băsescu, sentinţa conducerii PMP a fost clară: Volosevici nu are ce să caute pe listele PMP. Politicianul a fost acuzat că atunci când partidului i-a fost greu, senatorul patinator i-a întors spatele, iar acum nu mai reprezintă o valoare politică demnă de luat în seamă.

Se pare că ceea ce a văzut PMP, nu a descoperit ALDE. Sau....poate că reprezentanţii ALDE au "citit" caracterul lui Volosevici, dar mizează pe faptul că senatorul va atrage la alegerile parlamentare mare parte din voturile PDL

Totuşi, liderii ALDE nu au luat în seamă faptul că prin aducerea lui actualului senator, partidul pierde o parte din electorat care a votat la locale cu Graţiela Gavrilescu, dar nu va vota niciodată cu Volosevici.

Rămâne de văzut dacă nu cumva stategia ALDE va da greş şi se vor trezi cu mult mai puţine voturi decât au obţinut la alegerile locale...