Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie, pe Facebook, că Victor Ponta a fost aseară la el acasă, unde au discutat ”despre România, despre PSD şi despre viitor” şi precizează că fostul premier va lupta alături de el şi de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viaţă mai bună.

”Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD şi despre viitor. Va lupta alături de mine şi de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viaţă mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!”, scrie Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, la România TV, că nu se află în conflict cu Victor Ponta, dar îl va contacta pentru a avea o întâlnire în perioada următoare, şi şi-a exprimat speranţa că fostul premier va "începe să muncească" alături de el şi de social-democraţi la programul de guvernare şi în campanie.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că îl tentează mai mult un proiect nou şi mai mic decât să stea ”în tribuna” unei echipe mari, făcând referire la o posibilă trecere a sa de la PSD la PRU, precizând însă că prima sa opţiune va rămâne PSD.

”M-aş transfera la Steaua Roşie Belgrad că tot sunt eu stelist. (...) Sau la orice echipă din jur. (...) Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ţii pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă şi să se întoarce când ai nevoie. Decât să stau în tribună, sigur că un proiect în care să pot să fac ceva, e tentant. E uman, e de înţeles acest lucru. Fiind campanie electorală pot să fac mai mult decât atât. Partidul meu m-a folosit la alegerile pentru locale”, a spus Ponta, întrebat dacă are de gând să ”se transfere” la PRU sau la o altă ”echipă” din afara ţării.

Ponta a adăugat că nu a contribuit la realizarea programului de guvernare al social-democraţilor, precizând că nu a fost contactat de conducerea partidului, şi că va afla probabil din presă despre conţinutul acestuia.

Fostul premier Victor Ponta a fost plasat, marţi, sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.