Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la România TV, că excluderea lui Mircea Geoană din partid, în 2014, a fost o "greşeală" care ar trebui reparată nu prin reprimirea fostului lider, ci printr-o colaborare cu actuala sa formaţiune, PSRO

Şi faptul că Mircea Geoană a fost exclus din PSD eu cred că este o greşeală care trebuie reparată. Nu neapărat să vină înapoi Mircea Geoană, dar o colaborare serioasă cu partidul pe care îl conduce nu poate fi decât benefică. Până la urmă, Mircea Geoană a făcut şi el ceva pentru partid", a spus Dragnea.

Liderul PSD a reiterat faptul că forţele de stânga din România ar trebui să se unească şi să colaboreze în alegeri. Dragnea a adăugat că nu trebuie ca social-democraţii să ajungă în situaţia PNL, care şi-a exclus sau a rămas fără marea majoritate şefilor de partid pe care i-a avut după reînfiinţare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că în zilele următoare şi-ar dori să poarte o discuţie cu preşedintele PSRO, Mircea Geoană, în vederea unei eventuale colaborări, precizând că discuţii vor exista şi cu alte partide mici, precum PND sau PER.

”Am văzut declaraţii ale lui Mircea Geoană. Mircea Geoană a spus nişte lucruri foarte interesante şi care mă fac să mă gândesc serios că o discuţie cu Mircea Geoană nu strică. O discuţie care sper să o realizăm zilele viitoare. Nu doresc nici eu, nu cred că-şi doreşte nici dumnealui (n.r. - o revenire în PSD). Mircea Geoană este preşedintele unui partid. Dar a spus lucruri importante pentru conjunctura politică actuală”, a declarat preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta, pe vremea când fostul premier era şef al social-democraţilor. Geoană a înfiinţat ulterior PSRO.