Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizează că susţine decizia Guvernului de a lua măsuri pentru ca Diaspora să voteze mai uşor, el spunând că trebuie să le demonstreze românilor din afara ţării că numai o guvernare condusă de PSD le poate aduce rudelor rămase aici creştere nivelului de trai pe care o merită.

”Susţin decizia guvernului de a lua măsuri pentu ca diaspora să voteze mai uşor”, scrie Dragnea pe pagina sa de Facebook.

”Consider, nu numai că este vital ca cei plecaţi să rămână implicaţi în viaţa politică de acasă, dar să le demonstrăm că numai o guvernare condusă de PSD le poate aduce rudelor rămase aici creşterea nivelului de trai pe care o merită. Am făcut asta între 2012-2015 şi suntem pregătiţi să o facem din nou”, continuă liderul PSD.

El mai susâine că ”pe 11 decembrie românii votează pentru o viaţă mai bună”.

Guvernul a adoptat OUG privind alegerile, prin care se vor putea înfiinţa noi secţii de votare, la propunerea MAE, acolo unde va fi nevoie, iar românii din diaspora vor putea vota în orice secţie, pe liste suplimentare, fiind uşurată şi procedura de înscriere în Registrul Electoral, cu acte transmise prin e-mail.

 Guvernul a stabilit că alegerile parlamentare vor avea loc în 11 decembrie.