Ultima săptămână a adus în prim planul scenei politice un partid considerat până acum mic, dar care se pare că încearcă să ocupe segmentul naţionalist rămas liber după decesul lui Corneliu Vadim Tudor.

PRU, căci despre această formaţiune politică vorbim, adună parlamentar după parlamentar şi dă senzaţia că va deveni în curând un partid foarte puternic. Partidul necunoscut până acum câteva săptămâni a reuşit în Prahova racolarea a cinci parlamentari, în doar câteva zile.

Senatorul Daniel Savu, fugit din PSD, în încercarea de ajuta PNL să câştige Primăria Ploieşti (strategie reuşită parţial deoarece liberalii au reuşit să câştige numai postul de primar al municipiului nu şi majoritatea in CL) este unul dintre parlamentarii prahoveni care au acceptat oferta PRU.

Savu a fost urmat de bunul său prieten deputatul PSD Ion Eparu. Interesant este că Eparu a plecat la PRU, deşi cu doar două zile înainte de anunţul transferului prezidase mai multe şedinte ale organizaţiilor PSD.

La PRU au mai trecut şi deputaţii Răzvan Tănase (credem că nici el nu mai ştie numărul partidelor prin care a trecut în ultimii patru ani), Sorin Teju (PNL, ALDE, iar PNL) şi...cireaşa de pe tort....Sebastian Ghiţă (independent în ultima perioadă, bun prieten al lui Victor Ponta)

De altfel, preşedintele PRU Bogdan Diaconu a anunţat că este gata să îi cedeze preşedinţia pratidului lui Victor Ponta, în momentul în care fostul premier se va înscrie în partidul lui Vlad Ţepeş.

Suntem curioşi dacă oferta naţionalistă a PRU, partid întărit acum cu nume sonore, va fi pe placul românilor. Oare banii lui Sebastian Ghiţă vor reuşi să aducă voturi sau asistăm la naşterea unui nou partid-televizor, după modelul fostului PC al lui Dan Voiculescu?

 

FOTO CâmpinaTv.ro