Deputatul PNL Diana Tuşa a demisionat joi din partid, anunţul fiind făcut de parlamentar în cadrul Adunării generale de alegeri a PNL Sector 1.

”Nu aş fi vrut să vorbesc în seara asta. M-am săturat de atâta ipocrizie. M-am săturat să ne facem că schimbăm, dar nu schimbăm nimic, să ascundem gunoiul sub preş şi nu spunem lucrurilor pe nume. Atâta vreme cât noi cei tineri nu vom înţelege atunci când sunt stabilite nişte reguli că trebuie să fie respectate inclusiv de către noi, atâta vreme cât deciziile vin de undeva arbitrar fără niciun fel de criteriu logic vom avea astfel de rezultate (n.r. ca cel de la locale). Credeţi că se vor câştiga alegerile din iarnă aşa? Am ascultat vorbindu-se de opoziţia care trebuie făcută, dar oamenii din sector vor proiecte. Din păcate PNL nu mai are nevoie de oameni cu idei, de oameni cu proiecte pentru cetăţeni, noi trebuie să facem doar opoziţia. (...) Conştientizând că PNL în forma din 2016 nu are nevoie de oameni ca mine, nici de idei, nici de proiecte vă anunţ că eu astăzi îmi dau demisia din PNL”, a spus Tuşa de la tribuna şedinţei.

Tuşa a subliniat că de-a lungul timpului Organizaţia PNL Sector 1 a avut rezultate bune, dar că situaţia s-a schimbat în momentul în care conducerea de la centru a început să ia decizii în cadrul filialei.

"Cu tot respectul faţă de colegul meu, Alex Nazare nu avea cum să câştige (n.r. alegerile locale), însă ştia de când s-a luat decizia că este mult în spate în sondaje, putea să facă orice, la fel şi dl Mişu Voicu putea să facă orice, decizia nu i-a aparţinut, a trebuit să o preia. Mi se pare impropriu să vorbim astăzi despre schimbare, dar să ne întoarcem la Caragiale: 'Dar să nu se modifice nimic'", a afirmat Tuşa.

În momentul în care Tuşa şi-a încheiat discursul, din sală s-au auzit câteva aplauze până când alte persoane, mai revoltate au început să strige: ”Nu! Nu aplaudaţi!”. Imediat după discurs, Tuşa a părăsit sala plângând.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a spus că a luat act de demisia Dianei Tuşa.

Diana Tuşa este membru PNL din 1998 şi parlamentar al partidului în mandatul 2008-2012 . La alegerile din 2012 câştigat un al doilea mandat. În 2013 a fost exclusă din partid, alături de Andrei Chiliman. Ea s-a alăturat fundaţiei lui Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, urmându-l pe acesta din urmă în PNŢCD. În iunie 2014 a părăsit PNŢCD pentru PDL, ca apoi să redevină parlamentar PNL, prin fuziunea celor două partide.

Miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a afirmat ironic că, dacă ar putea, i-ar pune pe liberalii care vor să fie pe listele la parlamentare să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze, folosind ”cu gramatica din dotare”, fără a fi ajutaţi de consilieri sau de "goagăl", deputatul Diana Tuşa răspunzându-i că liberalii nu sunt ”agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali".

”Nu înţeleg de ce să îi supui unor umilinţe publice în condiţiile în care, ştim cu toţii, listele sunt deja bătute în cuie, e drept! Criteriile de desemnare încă nu... Colegii mei nu sunt agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la Programul de Guvernare al PNL. Să înţelegem că acest program este făcut de agramaţi şi de oameni fără ocupaţie???”, a scris Tuşa.

Diana Tuşa a fost parlamentar PNL în perioada 2008-2012 şi a câştigat la alegerile de acum patru ani un al doilea mandat. În 2013 a fost exclusă din partid, alături de Andrei Chiliman. Ea s-a alăturat fundaţiei lui Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, intrând apoi cu Moisescu în PNŢCD. În iunie 2014 a părăsit PNŢCD pentru PDL, ca apoi să redevină parlamentar PNL, prin fuziunea celor două partide.

viewscnt