Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, a fost nominalizată oficial de către premierul Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor. 

”Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi (marţi - n.r.) preşedintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a doamnei Delia Popescu”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi - SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost susţinerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătăţirea performanţei administraţiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate, menţionează Guvernul.

Din 2014, Delia Popescu este preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea prim-ministrului.

În perioada 2009-2014, ea a fost vicepreşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS - Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

S-a născut la Bucureşti, în 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită.

Potrivit declaraţiei sale de avere din 2016, Delia Popescu a avut venituri, în ultimul an, exclusiv din salariile de la AADR, ce însumează aproape 57.000 de lei. Ea deţine în coproprietate, cu o cotă de 50%, un teren de 800 mp şi o casă de 130 mp la Corbeanca. Casa nu este încă finalizată. Popescu conduce un Volkswagen Passat şi mai are de plătit trei ani rate la un credit cu o valoare neprecizată.