Liderii organizaţiilor prahovene ale PSD şi ALDE invită reprezentanţii PNL " la muncă în Prahova". Într-un comunicat de presă semnat de Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova şi de deputatul Graţiela Gavrilescu şi de George Pană, copreşedinţii ALDE Prahova, este ironizată scrisoarea deschisă trimisă de PNL prefectului Cosmin Georgescu. Publicăm integral comunicatul PSD- ALDE Prahova.

"Am aflat, din presă, că autointitulaţii ”liberali” îi cer domnului prefect Cosmin Georgescu, printr-o scrisoare deschisă, să se delimiteze(?!) de ceea ce ei numesc ”Proiectul PHEXIT al Alianţei PSD-ALDE-PMP”.

Din amalgamul de articole şi legi invocate (Constituţie, Legea administraţiei publice, Legea electorală) şi din tonul expeditorilor am înţeles, pe scurt, că domnului prefect i se sugerează, printre rânduri, să facă ce-o face numai să îşi merite postul în care a fost numit de guvernul sprijinit de aceştia.

Ca reprezentanţi ai două forţe politice serioase aflate în alianţă, cu riscul de a ne repeta pe alocuri, ne vedem puşi în situaţia de a face câteva constatări:

  1. PNL desconsideră voinţa exprimată de prahoveni la alegerile din 5 iunie a.c. şi caută fel de fel de pretexte pentru a tergiversa instalarea noilor consilii, cel mai probabil pentru a se asigura că au epuizat toate metodele de ”persuasiune” exercitate asupra noilor consilieri aleşi, colegi de-ai noştri, cărora speră să le câştige votul sub protecţia secretului absolut.
  2. PNL nu resimte nicio durere şi nicio îngrijorare referitor la problemele reale de administrare a localităţilor, care nu se pot rezolva nici prin scrisori deschise şi nici prin gesturi teatrale, ci doar prin ACTIVITATEA noilor primari, viceprimari, consilieri, preşedinte şi vicepreşedinţi, confirmaţi în funcţii şi instalaţi pe posturi.
  3. Înşişi reprezentanţii PNL şi-au arătat votul, înainte de a-l introduce în urnă, în Parlament, la cererea expresă a liderilor, şi, recent, chiar la desemnarea viceprimarilor municipiului Ploieşti. În această situaţie, considerăm că nu este cazul să înceapă prin a ne da nouă lecţii de democraţie, ci, mai curând, să îşi rezolve propriile bârne din ochi.
  4. Dacă ar fi şi crezut ceea ce i-au scris domnului prefect, probabil că şi-ar fi asumat demersul unei adrese oficiale şi nu ar fi optat pentru exersarea stilului epistolar, fără valoare juridică, dar presărat cu neologisme la modă, care, ca să-l parafrazăm pe atât de actualul Caragiale, ar putea gâdila într-un mod plăcut urechea celui care le ascultă.

Cu alte cuvinte, inundat de lacrimi de crocodil, cântecul de sirenă al PNL Prahova ar trebui… cântat la altă masă, eventual la cea la care s-au împărţit bucatele cărate cu geamantanele portocalii!

Consilierii noştri nou aleşi se vor prezenta la şedinţele de constituire a noilor consilii şi vor vota în acord cu mandatul pe care l-au primit de la prahoveni, aşa cum au făcut-o şi până acum.

Iar dacă, după ce şi-au exprimat opţiunea, singuri, în cabina de vot, la ieşire, vor dori să şi-o facă publică, nu scrisoarea deschisă a PNL-ului o să îi poată opri ci doar propria voinţă, de care sunt total responsabili.

Cu un singur paragraf suntem de acord din ”compunerea” adversarilor noştri politici: ” Trebuie să dăm un semnal că au trecut vremurile în care politicienii din Prahova călcau legea în picioare pentru a-şi vedea de propriile lor interese.”

Exact asta tot zicem şi noi, de vreo două săptămâni: uitaţi geamantanele şi comisioanele, trimiteţi-vă sforarii la Monaco, în concediu, şi poftiţi la muncă, în slujba prahovenilor! Sau vă e prea greu?!"