Liderii PSD şi ALDE Prahova cridică, într-un comunicat de presă, absenţa liberalilor de la şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Prahova. Comunicatul este semnat de Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, şi Graţiela Gavrilescu şi George Pană, copreşedinţii ALDE Prahova

"În pofida declaraţiilor liderilor naţionali ai PNL (PD+PNL) privind dorinţa de implicare şi bunele-intenţii ale noilor consilieri locali şi judeţeni recent aleşi, realitatea ”din teren” spune cu totul şi cu totul altceva: ”Liberalii” refuză să participe  la şedinţele de constituire ale noilor consilii, în unele localităţi în care acest partid nu deţine majoritatea, şi, în această după- amiază, au blocat şi şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Prahova!

Considerăm inadmisibile astfel de gesturi şi chiar ridicole pretextele pe care le invocă!

De pildă, la ora la care era convocată întrunirea noului Consiliu Judeţean, ”liberalii” au ales un mod… melodramatic de a-şi face ”intrarea” şi ”ieşirea” din scenă, invocând, în lumina reflectoarelor presei, un aşa-zis pericol de încălcare a legalităţii votului prin neasigurarea secretizării acestuia.

Am asistat, astfel, la un nou scenariu, ce face parte din aceeaşi strategie de discreditare a voinţei electoratului şi a noii majorităţi create prin votul acestuia ca şi în cazul consiliilor locale!

Votul pentru alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean este un vot POLITIC, un vot care trebuie să reflecte voinţa majorităţii, aşa cum a fost ea exprimată la alegerile din 5 iunie a.c., şi nu unul care să exprime simpatii sau antipatii personale.

Ca să înţeleagă domnii consilieri judeţeni aleşi ”liberali”, este un vot ”cel puţin la fel de politic” precum a fost cel din Parlamentul României, pe care preşedinta dumnealor, doamna Gorghiu, l-a cerut, sub sancţiunea excluderii, ”cu bilele la vedere”!

Dacă am da crezare zvonurilor vehiculate în această perioadă referitor la presiuni şi… alte metode de convingere la care ar fi recurs anumiţi lideri pentru a influenţa, ”vot cu vot”, rezultatul final, am putea pune pe seama acestora grija excesivă pentru secretizare. Preferăm să nu o facem. Deocamdată. Atragem, însă, atenţia că, sub orice pretext, această ”strategie”, nu înseamnă altceva decât a încălca, voit, Legea electorală şi a-i sfida pe prahovenii care nu aşa ceva aşteaptă de la noii lor consilieri.

Şi dacă o astfel de atitudine nu ne miră din partea aripii portocalii a ”marelui partid”,  care nu a avut nicio reţinere în a le tăia salariile şi a le închide spitalele românilor, chiar nu putem înţelege lipsa de reacţie a vechilor liberali,  care se lasă contaminaţi de astfel de manifestări nocive pentru democraţie, demonstrând, din păcate, încă o dată, că şi-au pierdut identitatea şi, odată cu ea, prestigiul şi onoarea.

Atragem atenţia asupra acestei situaţii intolerabile şi le cerem, public, decidenţilor să manifeste respect faţă de cetăţeni şi de lege şi să urmeze procedurile de constituire atât a Consiliului Judeţean cât şi a consiliilor locale, cât mai grabnic!"