Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după şedinţa CExN, că le-a propus colegilor din partid să nu se facă nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, şefia acestui for urmând să fie asigurată de un interimar desemnat de către Biroul Permanent al Camerei.

”Propunerea mea pentru colegi în Comitetul Executiv a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu interimar, un interimar care va fi desemnat de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, marţi, după şedinţa CExN.

Liderul PSD a precizat că nu consideră că ”acum această funcţie este esenţială şi merită atâta patimă şi atâta dezbatere”, obiectivul său şi al întregului partid fiind câştigarea alegerilor parlamentare.

”În ultima perioadă au fost vehiculate nume pentru această funcţie: Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ştefan, Florin Iordache, Mihai Tudose şi alţii. De toţi aceştia partidul are nevoie în teritoriu, în judeţe, să discute cu oamenii noştri să-i ajute la organizare şi în pregătirea alegerilor din toamnă”, a arătat Dragnea.

El a mai spus că cel care va conduce interimar Camera Deputaţilor va avea toate atribuţiile preşedintelui acestui for.

”Nu există nicio interdicţie în Regulament pentru asta, de asemenea nici alt partid sau alt grup parlamentar nu poate face vreo nominalizare, pentru că nu a fost o revocare, a fost o încetare de mandat, deci singurul grup care poate face această nominalizare e PSD”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a declarat  nu i-a cerut lui Ponta să se retragă şi că propunerea lui de a rămâne un interimar până la finalul mandatului a fost votată în unanimitate în CExN, adăugând: ”Dacă astăzi partidul vota împotriva mea, plecam”.

De asemenea, Liviu Dragnea a insistat că are nevoie de toţi liderii în campania electorală în teritoriu.

”Am vorbit cu Paul Stănescu şi mi-a spus că  Florin Iordache poate rămâne aici, să gestioneze interimar această funcţie, fără să afecteze campania electorală”, a mai spus Dragnea.