Poliţiştii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat după înregistrarea în care preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, ar vorbi de aducerea cu maşini a alegătorilor la secţiile de votare şi au deschis, sâmbătă, un dosar penal în care fac cercetări pentru infracţiuni de fraudă la votul din 5 iunie.

A fost deschis un dosar, astăzi, privind infracţiuni de fraudă la vot. Este o sesizare din oficiu şi se fac cercetări în cauză”, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

Poliţia s-a autosesizat după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni să fie aduşi cu maşinile la vot.

Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a comentat, sâmbătă, înregistrarea apărută în presă, afirmând că nu a greşit cu nimic, ci era o "strategie de campanie", iar dacă Parchetul va găsi nereguli, va suporta consecinţele.

"Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă, mare grijă, că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia", a spus Petrache, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL Ilfov spune că, dacă înregistrarea este făcută de "un cetăţean onest", ar trebui să o preda Parchetului dacă se consideră că a încălcat legea, însă spune că are "sentimentul" că este o strategie folosită împotriva sa după câştigarea alegerilor din Ilfov şi încheierea protocolului cu PMP pentru majoritatea în Consiliul Judeţean.

"Nu vreau să mă încarc negativ. (...) Probabil că dacă nu semnam protocolul (cu PMP - n.r.) nu se deschidea. O să cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez", a conchis acesta. 

PMP şi PNL au semnat, sâmbătă, un protocol de formare a majorităţii în Consiliul Judeţean Ilfov, care prevede că liberalilor le revine funcţia de preşedinte al CJ, iar PMP va avea doi vicepreşedinţi. Marian Petrache ar putea rămâne astfel în funcţia de preşedinte al CJ Ilfov, majoritatea PMP-PNL din Consiliul Judeţean putând duce, cel mai probabil, la alegerea acestuia în mandatul 2016-2020. 

viewscnt