„85% dintre cetăţenii care şi-au exercitat dreptul de vot mi-au încredinţat un nou mandat de primar şi, în acelaşi timp, mi-au dat binecuvântarea de a duce mai departe misiunea pe care am început-o acum 16 ani. Oricât ar fi fost de previzibil, rezultatul m-a emoţionat”, a scris Gheorghe Dămian, pe pagina sa de Facebook.

Dămian a obţinut al cincilea mandat de primar în comuna Ciugud, acolo unde prezenţa la vot a fost de 75%. A convins după ce a reuşit să atragă fonduri europene pentru investiţii în valoare de aproximativ 16 milioane de euro.

În ultimii ani, în Ciugud s-au asfaltat şi drumurile agricole. S-au făcut piste de biciclete şi a fost extins sistemul de iluminat public. S-au tras gaze, există canalizare, iar internetul este gratis în parcuri. Tot aici, localnicii îşi pot plăti impozitele şi taxele locale pe internet şi pot solicita, tot online, eliberarea unor documente de la Primărie.

De asemenea, o parte din energia electrică este produsă din surse nepoluante, prin intermediul unor instalaţii eoliene şi sisteme de panouri fotovoltaice.

Tot în Ciugud a fost creată şi o zonă industrială, unde 20 de investitori oferă aproximativ 700 de locuri de muncă.

În proiectele primarului de la Ciugud intră construirea unei săli polivalente, a unei grădiniţe şi a unui teren de golf.

„Am învăţat în perioada 2007-2013 că banii europeni sunt cei mai siguri bani şi că aceştia nu au culoare politică. Drept pentru care vom încerca în continuare să atragem aceste fonduri în noua perioadă de implementare 2014-2020. Încercăm să aducem locuitorilor din comună standardul de viaţă normal pentru anii în care trăim”, declara, în urmă cu câteva luni, primarul din Ciugud, pentru judenaliştii de la Adevărul.

Premierul Dacian Cioloş a lăudat comuna condusă de Gheorghe Dămian pentru eficienţa de atragere a fondurilor europene: o dată când era comisar european pentru agricultură şi anul acesta, în martie, când a lansat strategia de dezvoltare a sectorului agricol.