Ultima săptămână de campanie scoate ceea ce este mai rău din unii competitori electorali. Iar la Ploieşti, aceasră regulă este respectată întocmai. Disperaţi că nu vor putea raporta la Bucureşti că au recucerit Ploieştiul, pedeliştii Robertei Anastase şi ai lui George Ionescu au comandat unei publicaţii centrale un articol cu un sondaj închipuit din care să reiasă că sunt pe cai mari.

Şi cum în manualele de manipulare există un capitol special privind manipularea prin sondaje, Roberta Anastase a încercat să arunce rapid pe piaţă o aşa zisă cercetare de piaţă menită să influenţeze electoratul.

Însă în aşa zisul sondaj publicat de o publicaţie centrală s-au strecurat, conform ph-online.ro, câteva greşeli impardonabile, care nu ar fi existat dacă sondajul era realizat de o firmă specializată în aşa ceva.

De exemplu, candidatul UNPR trecut pe fituica Robertei este Daniel Nicolae si nu Raul Petrescu. Nu stim cine este acest Nicolae, dar probabil se refera la presedintele UNPR Prahova, Daniel Niculae. Graba si disperarea si-au spus cuvantul si in cazul numelui Catalinei Bozianu, candidata PMP fiind botezata "Buzoianu".

Prostia nu se incheie, insa, aici. La un calcul simplu, procentele tuturor candidatilor, adunate, nu reprezinta 100%, ci 99,9%. Deducem ca Adrian Dobre a primit, in realitate, 35,2%! Putin, foarte putin!

În realitate, conform unur surse apropiate conducerii ALDE Prahova, într-un sondaj realizat de formaţiunea poltică pe primul loc se află Cristian Ganea, candidatul PSD, urmat la distanţă apreciabilă de Graţiela Gavrilescu, candidatul ALDE, şi de Adrian Dobre, reprezentantul PNL.

Oricum suntem convinşi că ploieştenii nu pot uita disperarea simţită în momentul în care liderii PDL au decis tăierea salariilor sau atunci când Roberta Anastase număra din doi în doi pentru a reuşi să taie şi pensiile.