Deputatul Graţiela Gavrilescu, candidatul ALDE la Primăria Ploieşti, critică, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, condiţiile în care îşi  desfăşoară activitatea comercianţii de pe platoul Halelor Centrale.

"Platoul #Halelor, la sfârşit de săptămână, este un fel de saună, supraaglomerată, în care nimeni nu se simte confortabil.
Piaţa de flori şi zona adiacentă mi s-au părut cele mai sufocante.
Căile de acces blocate cu marfă şi ambalaje, tonetele exterioare protejate cu fel de fel de prelate şi folii nu au nimic în comun cu ceea ce ar trebui să fie piaţa centrală a unui municipiu.
Am constatat, cu surprindere, că cei mai mulţi producători nu sunt prahoveni, ci vin din judeţe destul de îndepărtate, ceea ce, desigur, se răsfrânge şi asupra preţurilor, şi asupra prospeţimii legumelor şi fructelor de pe tarabe.

Şi Halele, şi Oborul trebuie să intre, urgent, într-un program de igienizare şi modernizare " , scrie candidatul ALDE

Interesant este că postarea Graţielei Gavrilescu nu ţine cont de faptul că SC Hale şi Pieţe SA este societatea din subordinea primăriei condusă de Emanuel Ilie, secretarul general al ALDE Prahova. Ilie este cel mai controversat şi cel mai criticat director din actuala administraţie ploieşteană, fiind promovat la conducerea SC Hale şi Pieţe SA de către deputatul Mircea Roşca, fost lider al PNL Prahova

De altfel, Ilie a fost în ultima şedinţă a Consiliului Local Ploieşti ţinta criticilor avocatului George Botez, liderul consilierilor PSD.

"Am mers la Halele Centrale, în weekend, la orele prânzului şi m-am îngrozit. Este anormal ca oamenii aceştia să nu beneficieze de un minim de condiţii. Dle director dvs aveţi aer condiţionat în birou? Personalul administrativ din subordinea dvs beneficiază de aşa ceva ?  Nu se poate ca oamenii să moară pe platou, mai ales când plătesc bani frumoşi pentru a închiria o tarabă şi dvs să staţi la răcoare în birou. Vă sfătuiesc să nu mai deschideţi aparatul de aer condişionat până nu veţi repara sistemul de pe platoul Halelor Centrale. Şi nici cei din subordinea dvs să nu facă acest lucru. Oamenii care plătesc chirii se chinuie să supravieţuiască si dvs nu aţi făcut nimic pentru a îi ajuta. Măcar îi anunţaţi că au o zi pe săptămână taravbele gratuit pentru că nu le puteţi asigura condiţii decente, dar le luaţi banii", a spus George Botez (PSD)

De altfel, activitatea directorului de la Hale şi Pieţe SA a fost criticată dea lungul timpului de foarte mulţi consilieri locali, însă nimeni nu a reuşit să îl facă pe Emanuel Ilie să demisioneze de la conducerea instituţiei.