Mulţi ploieşteni  s-au întrebat, pe bună dreptate, cine îl susţine pe eternul senator scandalagiu Savu. Cine este păpuşarul din spatele acestui personaj care are charisma prafuită şi tolba plină de înfrângeri în toate competiţiile? Pentru că, serios vorbind, Savu nu a putut să obţină sufragiile unui comitet municipal al PSD pentru a putea fi desemnat candidat, darămite să fie ales primar al Ploieştiului.

Venit după înfrangeri rusinoase pe linie de partid în toate competiţiile la care a participat, Savu a bătut palma cu cel pe care, până mai de curând, îi spurca pe la Antene. Peste noapte, pentru a-şi pietrui drumul spre ultima infrângere preconizată, cea pentru postul de primar al Ploieştiului, Savu s-a aliat cu un mai vechi coleg de arme. Care armă, vom afla în curând.

Şi aşa a apărut pe piaţă un tandem inedit: Savu – Sebastian Ghiţă în lupta pentru (re) cucerirea Ploieştiului de către acesta din urma. Puternic susţinut logistic şi financiar de grupul de interese Asesoft şi de Trustul Prahova aparţinând junelui miliardar, Savu a început să arunce cu venin în stânga şi în dreapta, dovedind că este lucrul la care se pricepe cel mai bine. Ce uită Savu este să arate care sunt izvoarele resurselor sale financiare în această campanie, resurse care depăşesc cu mult limita prevăzută de legea electorală care stabileşte o conduită clară sub aspectul sumelor care se pot pune în joc. In timp ce partidele se chinuie să întocmească contracte, documentaţii şi justificări financiare, Savu aruncă cu banii altuia in stânga şi în dreapta. Miza este mare!

Având patima pariurilor sportive zilnice, Savu nu se dezminte nici acum. Iar pentru asta şi-a pus fiinţa în mâna finanţatorului. O ambiţie oarbă îl face să nu mai ţină cont de oameni, de interesele Ploieştiului şi nici măcar de propria persoană. Ca un Faust al timpurilor moderne, Savu a facut un pact cu finanţatorul, jucând Ploieştiul la ruleta unor grupuri de interese. Iar opinia publică nu mai inţelege nimic. Cine candidează în realitate la postul de primar al Ploieştiului? Savu sau Sebastian Ghiţă?