Incredibil! Fuziunea dintre PDL şi PNL a şters şi memoria membrilor de partid. Altfel nu ne explicăm de ce liberalii promit, astăzi, din nou un spital, când au mai amăgit ploieştenii cu acest lucru în 2010.

Într-o cautare pe internet am ajuns la un articol publicat de agenţia naţională de presă AGERPRES, în aprilie 2010, perioadă în care PDL guverna alături de PSD.

"Preşedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, pe 10 aprilie, la Ploieşti, că judeţul Prahova va avea un spital regional, proiectul acestui existând deja şi urmând sa fie pus in practică in cel mai scurt timp.
Anastase sustine că, in şedinţa de Guvern de saptamana trecuta s-a stabilit ca printre cele 15 spitale regionale care se vor construi in tara, cu fonduri de la Ministerul Sanatatii, să se afle şi cel din Prahova.
Liderul judetean al PD-L a tinut sa sublinieze ca in acesta nu va fi transferat si Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, care functioneaza in prezent intr-un spatiu impropriu desfasurarii activitatii. "Pentru mutarea Spitalului de Boli Infectioase se va cauta o locatie pentru construirea unuia nou, in afara municipiului Ploiesti", a mai precizat Anastase.

Ea a adaugat ca, in acest sens, a purtat discutii cu presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, pentru gasirea unei solutii." (AGERPRES- 10 aprilie 2010)

După aceste promisiuni din urmă cu şase ani, actualii liberali, foşti pedelişti de frunte, promit din nou un spital, de această dată visând la fonduri europene. Numai că, potrivit ghidurilor de finanţare, publicate pentru Programul Operaţional Regional, axele 8 şi 3, în execuţia bugetară 20016-2020 nu se alocă bani pentru construcţia de spitale, ci numai pentru dezvoltarea zonelor de urgenţă (propunere făcută de CJ Prahova pentru Maternitatea Ploieşti) sau pentru anveloparea termică a spitalelor deja existente.