Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că miercuri va convoca o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a discuta la rece situaţia generată de condamnarea sa. Liviu Dragnea a susţinut că şi-a cerut el însuşi demisia sieşi după aflarea sentinţei, dar că nu poate face rău PSD şi ţării.

Liviu Dragnea a susţinut că şi-a cerut el însuşi demisia sieşi după aflarea sentinţei, dar că nu poate face rău PSD şi ţării, potrivit Mediafax.

''Demisia mi-am cerut-o chiar eu mie însumi la aflarea sentinţei'', a afirmat Dragnea.

Invocând ''singurătatea conducătorului'' şi faptul că ar fi avut foarte mult de suferit în plan personal, politic şi administrativ ca şef al PSD, el a susţinut că nu poate face rău partidului şi ţării.

Liderul PSD a anunţat că va convoca miercuri o şedinţă a Comitetului Executiv ''ca după câteva zile în care adrenalina a mai scăzut (...) să facem o analiză la rece''.

Totodată, Dragnea a subliniat că o demisie a sa ar fi provocat ''un scandal monstru'' pentru putere în partid care ar fi durat mult timp şi ar fi însemnat că alegerile ar fi fost făcute cadou adversarilor, iar România nu ar mai fi o ''insulă de stabilitate''.