Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-a depus sâmbătă din nou candidatura pentru Primărie, a confirmat duminică purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral sector 4, Aneta Cristescu.

Piedone, urmărit penal în cazul tragediei de la Colectiv, şi-a depus candidatura cu 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), noua formaţiune a lui Dan Voiculescu.

Fostul primar a fost validat ca şi candidat săptămâna aceasta de PPU (social-liberal) după ce copreşedintele noii formaţiuni a lui Voiculescu, Maria Grapini, a declarat că nu susţine această candidatură.

Prima candidatură a lui Piedone, depusă pe 13 aprilie, a fost respinsă zilele trecute de Tribunalul Bucureşti ca urmare a neregulilor constatate la lista de semnături.

Anunţul revenirii lui Piedone în cursa electorală a stârnit reacţii vehemente în spaţiul public în condiţiile în care fostul primar este urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul tragediei de la Colectiv.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce a fost pus sub acuzare de DNA, Cristian Popescu Piedone anunţa pe Facebook că se retrage din viaţa politică.

"Aici se încheie carieră mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor", spunea Piedone în mesajul său publicat pe pagina sa de Facebook.

"E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun “condoleanţe” pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puţin. Să va descriu ce se simte cu cătuşele la mâini (mâinile acelea care semnau “ca primarul”, că să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare că nu e rolul meu! Sunt alţii mai îndreptăţiţi să stabilească adevărul, pe baza legii şi a dovezilor", a mai scris atunci fostul edil.