Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul municipiului Sibiu pierdută în instanţă, după ce Oficiul Judeţean de Cadastru a admis, luni, cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi, însă notarea poate fi contestată în 15 zile.

Directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Sibiu, Puiu Fesan, a declarat, luni, corespondentului News.ro, că solicitarea Administraţiei Finanţelor Publice Sibiu de radiere a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra imobilului din municipiul Sibiu, de pe strada Nicolae Bălcescu numărul 29, a fost admisă.

”Prin cererea de rectificare admisă s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, a lui Klaus Werner Iohannis şi soţia Carmen Georgeta Iohannis”, a spus Puiu Fesan.

Potrivit acestuia, ”împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, potrivit prevederilor art. 31, al. 2 din Legea 7/1996 a Cadastrului şi Publicităţii Imobiliare cu completările şi modificările ulterioare”.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil şi au depus contesaţie în anulare la Curtea de Apel Braşov. Magistraţii au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, magistraţii au amânat până în 6 iunie judecarea acestei contestaţii.

Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa cer revizuirea deciziei prin care au pierdut imobilul va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti, după ce instanţa supremă a decis strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov.

Astfel, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a cerut, în 4 aprilie, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra casei de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29.

Directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Sibiu, Puiu Fesan, declara, în 7 aprilie, corespondentului News.ro, că a fost înregistrată cererea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice de radiere din cartea funciară a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra casei, cererea fiind "în lucru".