Fostul premier Victor Ponta consideră că, dacă instituţiile în drept din justiţie respectă ce s-a întâmplat în cazul altor politicieni, DNA ar trebui să ceară începerea urmăririi penale în cazul preşedintelui Klaus Iohannis pentru săvârşirea infracţiunii de „conflict de interese”.

„Dacă suntem toţi egali în România şi dacă se respectă ceea ce s-a întâmplat în cazul altora, urmează: DNA să ceară începerea urmăririi penale contra dlui Klaus Iohannis pentru săvârşirea infracţiunii de „conflict de interese”, prevăzută de art. 301 din noul Cod penal deoarece ‘în exercitarea atribuţiilor de serviciu… a participat la luarea unei decizii… prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani'”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

El adaugă că, totodată, „tinerii frumoşi şi liberi care au cerut ‘un alt fel de politică’ vor ieşi diseară în stradă să ceară demisia preşedintelui vinovat (aşa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franţa etc.)”.

„Cu ocazia demisiei, dl Iohannis va fi cercetat penal şi pentru fals şi uz de fals, fapte comise în vederea obţinerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, aşa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Braşov. Şi sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca şi chirie pentru casa obţinută în mod fraudulos”, susţine Ponta.

Fostul premier conchide cu o opinie legată de existenţa statului de drept în România.

„Eu cred că România este un stat de drept în care toţi suntem egali în faţa legii şi răspundem pentru faptele noastre — sau nu?!„, întreabă Ponta.