Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, a primit arest la domiciliu pentru luare de mită şi spălare de bani, au decis, joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus măsura arestului la domiciliu în cazul Liei Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte al PSD, în dosarul în care este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Decizia instanţei vine după ce, joi, edilul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, DNA cerând arestarea ei preventivă. Hotărârea poate fi constestată atât de Lia-Olguţa Vasilescu cât şi de procurori.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

 

Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova şi vicepreşedinte al PSD, a declarat, după ce instanţa a plasat-o în arest la domiciliu, că "nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită", precizând că va contesta hotărârea.

"Instanţa a hotărât arest la domiciliu. Vom contesta. Ce pot să spun e că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul nu a spus azi că în sarcina mea s-ar fi reţinut vreo mită, că aş fi luat bani de undeva. Eu construiesc un stadion la Craiova, un spital, se fac reabilitări, foarte multe lucruri. Din asta se câştigă capital social. Noi, primarii, să nu mai facem nimic, să ne ducem acasă", a declarat Lia Olguţa Vasilescu după ce judecătorii de la Tribunalul Bucureşti a decis să o plaseze în arest la domiciliu.