Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că vor fi doar două-trei judeţe în care ALDE şi PSD vor încheia acorduri pentru colaborări la alegerile locale, iar în majoritatea judeţelor cele două partide vor merge separat.

”Deocamdată, nu am încheiat discuţiile la nivel naţional şi nu este bine să vă dau exemple înainte. Dar în momentul acesta pot să vă spun cu certitudine că sunt două-trei judeţe doar în care s-a ajuns la un astfel de acord. Cu alte cuvinte, vom merge în majoritatea judeţelor separat”, a spus Constantin.

Copreşedintele ALDE a adăugat că un caz special şi discuţia cea mai aprofundată este la Bucureşti, unde săptămâna viitoare se va decide dacă ALDE şi PSD vor susţine un candidat comun.

”Discuţia cea mai aprofundată o avem în Bucureşti şi cred că vom tranşa săptămâna viitoare” a spus Daniel Constantin.

Liderul ALDE a afirmat că protocolul pe care partidul l-a semnat cu PSD  nu angajează la o alianţă electorală, ci vine mai degrabă să excludă alianţe cu PNL.

”Protocolul pe care l-am semnat nu angajează la o alianţă electorală. Cei din ALDE Alba au decis deja să meargă singuri în alegerile locale. La nivel naţional nu sunt foarte multe judeţe în care se va realiza această alianţă electorală, ci numai acolo unde se va simţi nevoia de către ambele părţi - PSD sau ALDE. Protocolul vine pe de o parte să excludă alianţa cu PNL dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt oameni serioşi, iar în PNL astăzi se regăsesc cei care au făcut cel mai mare rău românilor”< a mai spus Daniel Constantin.

El a explicat că primele judeţe din punct de vedere al votului politic al ALDE vor avea şansa să aibă preşedinte de consiliu judeţean, în urma protocolului cu PSD.

”E o înţelegere pe care am discutat-o, pe care am parafat-o şi pe care o vom implementa şi asta cred că e suficient de motivaţională pentru organizaţiile judeţene în competiţia electorală”, a mai spus Constantin.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o întâlnire cu reprezentanţii partidului din Alba şi potenţiali candidaţi ai formaţiuni din judeţ pentru alegerile locale.