Deputatul Graţiela Gavrilescu este oficial, din această săptămână,  candidatul ALDE pentru Primăria Ploieşti. Candidatura Graţielei Gavrilescu a fost anunţată de Daniel Constantin,copreşedintele ALDE, într-o conferinţă de presă.

"Am validat două candidaturi, unde sondajele au ieşit foarte bine pentru ALDE. Mă refer la judeţul Prahova, respectiv la municipiul Ploieşti şi la judeţul Arad, respectiv municipiul Arad. La municipiul Ploieşti, rezultatele, din punctul nostru de vedere au fost peste aşteptări. ALDE se situează la o cotă de încredere de 33%, dacă ne referim la cei care şi-au manifestat intenţia de a participa la vot şi au o opţiune foarte bine definită. Aceste rezultate se datorează şi unei activităţi foarte bune unde doamna copreşedinte Graţiela Gavrilescu a avut-o în acest municipiu. Drept urmare a fost desemnată astăzi, în Comisa de fuziune, ca fiind candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Sperăm ca toate aceste rezultate să fie şi concretizate”, a spus Daniel Constantin.

Graţiela Gavrilescu a fost viceprimar al Ploieştiului până în anul 2007,când a fost validată deputat Până în toamna anului trecut a fost ministrul Mediului în Guvernul Ponta