Crin Antonescu, preşedintele PNL,  a declarat că, bazându-se pe ceea ce s-a comunicat public cu privire la dosarul viceprim-ministrului Liviu Dragnea, el este convins de nevinovăţia acestuia.

"Acuzaţia, aşa cum am auzit-o eu, nu cunosc conţinutul dosarului, şi anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzaţie care nu stă în picioare. Am spus de atunci că nu cunosc conţinutul dosarului şi că nu am ce comenta în detaliu. E foarte clar, a fost un referendum, au fost şapte milioane şi jumătate de oameni care au votat un lucru de care nu s-a ţinut cont. A mai fost încă un milion aproape care a votat altceva. A fost o prezenţă naturală. Eu nu am cunoştinţă de vreo încălcare a legii şi, atât cât s-a comunicat public în legătură cu acuzaţiile din acest dosar, eu sunt convins de nevinovăţia domnului Dragnea, dar asta este poziţia mea", a afirmat liderul PNL.

El a adăugat că o eventuală demisie sau remaniere a lui Liviu Dragnea depinde de poziţia acestuia sau a premierului Victor Ponta, însă, în opinia sa, chiar dacă Liviu Dragnea îşi menţine funcţia în Guvernul Ponta, acest lucru nu împiedică mersul justiţiei.

"Noi am avut în persoana ministrului Relu Fenechiu, actual deputat, un om care avea un proces pe rol, care era trimis în judecată, care era membru al Guvernului. S-a dovedit că deşi era ministru, asta nu a împiedicat cu nimic mersul justiţiei şi, din punctul meu de vedere, acelaşi criteriu este de aplicat şi în cazul domnului Dragnea, dar nu e decizia mea. Eventuala demisie a domnului Dragnea nu poate să fie decizia mea, nici decizia premierului nu poate să fie a mea", a mai spus Antonescu.