Umflat artificial odată cu ordonanţa de urgenţă care permitea tranferul de la un partid la altul, UNPR Prahova riscă să devină un simplu partid de buzunar. Arestarea pentru 30 de zile a vicepreşedintelui CJ, Radu Ionescu,vicepreşedinte şi al UNPR Prahova, a dat semnalul plecării primarilor.

Primul fugit, cu surle şi trâmbiţe, a fost Eugen David,primarul comunei Floreşti, care a decis să revină în sânul PNL. Va fi urmat, spun sursele noastre, de Dragoş Niţă, primarul oraşului Plopeni, şi de Ciprian Stătescu, primarul oraşului Băicoi.

Nici primarii comunelor nu vor mai rămâne în UNPR, partidului generalului Oprea (proaspăt demisionat de la şefia formaţiunii politice) dând astfel semn de destrămare. Surse din lumea politică susţin că toţi edilii veniţi în UNPR împreună cu Radu Ionescu se vor transfera, în zilele următoare, în tabăra PNL.

Această mişcare ar putea ţine departe UNPR Prahova de mandatele de consilieri judeţeni. Fără voturile de la Floreşti, Plopeni şi Băicoi, UNPR Prahova nu va mai putea atinge pragul electoral şi deci nici nu va mai intra în Consiliul Judeţean Prahova.

Rămâne de văzut dacă Daniel Nicolae, preşedintele UNPR Prahova, nu va încerca o negociere cu PSD pentru a merge, eventual, pe lista comune, prinzând astfel măcar un mandat de consilier judeţean...