Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a decis ca pe viitor să-i invite la BPN al PSD pe foştii preşedinţi ai partidului Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

"Eu i-am invitat - şi de acum încolo aş vrea să fie invitaţi permanent la BPN - pe foştii preşedinţi, şi pe domnul Geoană, şi pe domnul Năstase. Domnul Năstase din păcate azi e la proces, însă de acum încolo vreau să fie foştii preşedinţi în BPN. Şi noua conducere, şi vechea conducere. E nevoie de toate minţile şi vreau să vă spun că eu i-am invitat", a spus Ponta, înainte de şedinţa BPN.

"Deci, la toate BPN foştii preşedinţi vor veni. Cred că e bine pentru noi, pentru PSD şi pentru mine, să îi am alături şi pe domnul Iliescu, şi pe toţi ceilalţi, pentru că, cu cât mai multe minţi înţelepte şi cu experienţă, cu atât mai bine", a mai declarat  Ponta.

El a arătat, întrebat despre prevederea statutară care prevede că aceia care au suferit condamnări nu pot fi membri de partid, că Năstase nu este membru al PSD şi că va veni la BPN ca invitat.

"Dar nu e membru domnul Năstase. Dar nu am voie să-l invit? Cum să nu am voie să-l invit? Am voie să-l invit. E decizia mea ca preşedinte. Conform Statutului, am voie să-i invit şi eu am considerat că foştii preşedinţi - şi domnul Năstase, şi domnul Geoană alături de domnul Iliescu - trebuie să fie la BPN", a spus Ponta.

În debutul reuniunii BPN, la care presa a avut acces, Ponta le-a cerut membrilor acestui for să fie de acord cu decizia sa de a-i invita la BPN, pe viitor, pe foştii preşedinţi ai partidului Năstase şi Geoană. La şedinţa de luni a BPN a fost prezent doar Mircea Geoană.